ПОСЕТЕТЕ ОЩЕ

EK” В ДОМА НА БАБА РАДКА“ – с.Солник
www.babaradka-solnik.com
В дома на баба Радка е един „ жив“ музей на националната самобитност, традиции и култура.Намира се в с.Солник, общ.Долни Чифлик, на 60км южно от Варна.В дома на баба Радка, посетителите могат да видят съвременно българско селско жилище и дворно-жилищен комплекс на селска къща, оформен от самата къща, отворени към вътрешния двор, покрити пространства, стопански сгради и обработваема земя-овошки, зеленчукова градина, лозе и др.

Зоологическа градина Горица обхваща 4000 кв.м. и се намира на главен път Бургас – Варна, до село Горица. В градината са изградени алеи за разходка, дървени мостове и места, от където могат да се наблюдават животните. Създадени са условия, максимално близки до естествените, в които да се отглеждат многобройните видове животни от различни видове – бозайници, хищници и птици, сред които паун, златен фазан, монголски фазан, щраус, кенгуру, лама, муфлон, дива свиня, елен лопатар, кон, пони, чакал и др.

Етнографски комплекс Кривини е реплика на търговско -занаятчийска улица от възрожденския период, идеално вписваща се в естествените дадености на местността. Основната цел на етнографския туристически комплекс, е да представи и запознае посетителите с традиционния бит и занаяти от регионалната фолклорна област по времето на българското възраждане. На територията на комплекса са разположени:Механа; кафене; енотека, предлагаща богато разнообразие български вина; тъкачница; кула; къщи за гости. https://ethnocomplexkrivini.com/